Mantelzorgblog

Zorgzame Buurt Aalst: ondersteuning voor mantelzorgers

In de stationswijk in Aalst kan je als mantelzorger binnenkort terecht voor ondersteuning en ontmoeting in de buurt. Het ondersteuningstraject maakt deel uit van het project Zorgzame Buurt Aalst. Kom genieten van ontmoeting, gesprek, informatie en een lekker stukje taart in Aalst!

Mantelzorggedicht: kussen en omarmen

Dit gedicht is geschreven door Lien Standaert. Haar gedicht werd geselecteerd voor de mantelzorggedichtenwandeling in Brugge. Deze wandeling, doorheen de mooie stad Brugge, wordt georganiseerd door het het Brugs Mantelzorgnetwerk.  Gedicht: ‘Kussen en omarmen’ 

Advies nieuwe wetsvoorstellen over het mantelzorgstatuut

Federaal Parlement vraagt Steunpunt Mantelzorg om advies over 2 nieuwe wetvoorstellen: Aanpassing van het mantelzorgstatuut en versoepeling opname van het mantelzorgverlof; Wetsvoorstel tot wijziging van de duur van het mantelzorgverlof Aanbevelingen: Steunpunt Mantelzorg moedigt de wetgevende initiatieven aan om het bestaande mantelzorgstatuut en het daaraan gekoppelde mantelzorgverlof uit te breiden en te versoepelen. De combinatie…

Nieuw Vlaams Mantelzorgplan

Er is een nieuw Vlaams Mantelzorgplan. Dit plan bewijst dat mantelzorg steeds hoger op de politieke agenda komt. Er werden 18 acties geformuleerd om tegemoet te komen aan de noden en wensen van mantelzorgers.

Mantelzorgverhaal Bam

In 2003 werd er dementie vastgesteld bij zijn vrouw Vera, wat waarschijnlijk al meer dan 2 jaar op gang was. Vera was toen nog zaakvoerster van haar eigen firma.

Mantelzorgverhaal Anouck

Als jonge mantelzorger leer je anders naar bepaalde gebeurtenissen kijken en apprecieer je alle mooie momenten: grootse maar vooral ook hele kleine dingen.

Mantelzorgverhaal Nadia

Ik ben mantelzorger voor mijn partner. Maar ik heb me lang niet gezien als mantelzorger. De grens tussen ‘liefhebben’ en ‘zorgen voor’ is voor mij flinterdun.

Mantelzorgverhaal Flore

Flashback naar 23 juni 2021, de Dag van de Mantelzorg. Dat was de eerste editie dat ik mezelf mantelzorger noemde, de eerste keer dat het echt doordrong en dat ik het echt besefte. ‘Mantelzorger ben je als je op regelmatige basis…

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Nieuwsbrief

Bekijk hier de nieuwsbrieven van Steunpunt Mantelzorg.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

“We weten pas hoe sterk we zijn wanneer we sterk moeten zijn.”

#mantelzorgwijsheid