Mantelzorgblog

Wat betekent mantelzorg voor jou?

Bij onze laatste nieuwsbrief van december zat een tevredenheidsmeting. Heel wat mensen vulden deze in. Op het einde van de bevraging stelden we ook nog een wedstrijdvraag: ‘Wat betekent mantelzorg voor jou?’.

Jonge mantelzorgers in het hoger onderwijs

Hoogstwaarschijnlijk leg je niet meteen een link met jongeren wanneer je het woord mantelzorg hoort. Toch is 1 op 5 van de Vlaamse jongeren tussen 11 en 18 jaar mantelzorger. En dat is meestal niet zonder gevolgen.

Mantelzorggedicht: de zorg van een mantel

Dit gedicht is geschreven door Laure Lagast. Haar gedicht werd geselecteerd voor de mantelzorggedichtenwandeling in Brugge. Deze wandeling, doorheen de stad Brugge, wordt georganiseerd door het het Brugs Mantelzorgnetwerk

De clowneus, een toegangspoort tot dementiezorg.

Lara Debeuf en Lore Dhaenens leerden elkaar kennen tijdens hun studie dramatherapie. Beiden hadden een oma met dementie. Uit de grond van hun hart wilden ze iets betekenen voor hun oma en alle andere mensen met dementie. Zo ontstond Demiclowns vzw.

Kan ik mantelzorg aanvragen?

‘Ik zou graag mantelzorg aanvragen, bij wie moet ik daarvoor zijn?’ Het is een vraag die we vaak horen via telefoon, mail of op één van onze vormingen, infosessies of praatgroepen. Het wijst erop dat er nog heel wat verwarring bestaat over de term ‘mantelzorg’. Neen is het antwoord. Mantelzorg kan je niet aanvragen. Je…

Zorgzame Buurt Aalst: ondersteuning voor mantelzorgers

In de stationswijk in Aalst kan je als mantelzorger binnenkort terecht voor ondersteuning en ontmoeting in de buurt. Het ondersteuningstraject maakt deel uit van het project Zorgzame Buurt Aalst. Kom genieten van ontmoeting, gesprek, informatie en een lekker stukje taart in Aalst!

Mantelzorggedicht: kussen en omarmen

Dit gedicht is geschreven door Lien Standaert. Haar gedicht werd geselecteerd voor de mantelzorggedichtenwandeling in Brugge. Deze wandeling, doorheen de mooie stad Brugge, wordt georganiseerd door het het Brugs Mantelzorgnetwerk.  Gedicht: ‘Kussen en omarmen’ 

Nieuw Vlaams Mantelzorgplan

Er is een nieuw Vlaams Mantelzorgplan. Dit plan bewijst dat mantelzorg steeds hoger op de politieke agenda komt. Er werden 18 acties geformuleerd om tegemoet te komen aan de noden en wensen van mantelzorgers.

Mantelzorgverhaal Bam

In 2003 werd er dementie vastgesteld bij zijn vrouw Vera, wat waarschijnlijk al meer dan 2 jaar op gang was. Vera was toen nog zaakvoerster van haar eigen firma.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Nieuwsbrief

Bekijk hier de nieuwsbrieven van Steunpunt Mantelzorg.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

“We weten pas hoe sterk we zijn wanneer we sterk moeten zijn.”

#mantelzorgwijsheid