Mantelzorgblog

Event: Kom op Adem 2023

Op zaterdag 24 juni organiseren we in samenwerking met i-mens, Stad Mechelen en ELZ Mechelen – Katelijne het gratis event: Kom op Adem. Zet al je zorgen even opzij en kom luisteren naar lezingen, schrijf je in voor een workshop en geniet na met warm gezelschap. Locatie: Het Predikheren (Mechelen).

Vragen over hulpmiddelen

Er zijn heel veel hulpmiddelen op vlak van mobiliteit, wassen en kleden, eten en drinken, communiceren… maar welke past het best bij de persoon die zorg nodig heeft?

Nooit zomaar zorgeloos (verhaal 2)

Laurien (26) combineert haar studies met de zorg voor haar vriend, die depressieve periodes heeft hier toe Thomas en ik zijn al zes jaar een koppel en in die tijd samen maakte ik ook kennis met zijn kwetsbare kant. Thomas beleeft de wereld een pak intenser dan anderen en hij kan soms emotioneel en onvoorspelbaar…

De lente is in aantocht!

Veel mensen zijn aan het aftellen naar de lente. De koude, de regen en de wind werken vaak in op je humeur. Ook de donkere dagen helpen hier niet bij. Maar gelukkig is er beterschap in zicht. Want… op 21 maart is het officieel lente! Of toch niet?

Nieuwe collega Kathelijn!

We hebben een nieuwe collega: Kathlijn De Decker komt ons team als vormingsmedewerker versterker. Tijd om ons nieuw team nog eens voor te stellen!

Een ontoelaatbaar businessmodel voor de zorg

Laat de middelen in de vorm van subsidies door de overheid integraal naar de zorg en de medewerkers gaan, en niet doorstromen naar de vastgoedfondsen of aandeelhouders. Ook Steunpunt Mantelzorg ondertekende deze open brief.

Wat betekent mantelzorg voor jou?

Bij onze laatste nieuwsbrief van december zat een tevredenheidsmeting. Heel wat mensen vulden deze in. Op het einde van de bevraging stelden we ook nog een wedstrijdvraag: ‘Wat betekent mantelzorg voor jou?’.

Jonge mantelzorgers in het hoger onderwijs

Hoogstwaarschijnlijk leg je niet meteen een link met jongeren wanneer je het woord mantelzorg hoort. Toch is 1 op 5 van de Vlaamse jongeren tussen 11 en 18 jaar mantelzorger. En dat is meestal niet zonder gevolgen.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Nieuwsbrief

Bekijk hier de nieuwsbrieven van Steunpunt Mantelzorg.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

“We weten pas hoe sterk we zijn wanneer we sterk moeten zijn.”

#mantelzorgwijsheid