Hoe bedank ik mijn #mantelzorgheld?

De afgelopen tijd ontvingen we heel wat vragen van zorgvragers die hun mantelzorger willen bedanken. Voor ons, en voor vele anderen die op hun mantelzorger kunnen rekenen, zijn mantelzorgers ook helden in de zorg.

Mantelzorgers verdienen aandacht, waardering, ondersteuning en warmte (lees meer over ons opiniestuk met aanbevelingen voor het beleid).

Op 23 juni is het Dag van de Mantelzorg. Hét moment bij uitstek voor een bedankje. Maar laat het je niet tegenhouden om al eerder te starten 🙂

Bedankt #mantelzorgheld

Daarom lanceren we onze campagne #mantelzorgheld. Om hen zichtbaar te maken in onze samenleving. En om iedereen die zorg opneemt, jong of oud, via deze weg hartelijk te bedanken.

Ben je zelf op zoek naar ideeën om je mantelzorger te waarderen? Op deze pagina helpen we je graag op weg met tips, tools en inspiratie om je waardering te tonen voor mantelzorger.

Zeg het met woorden

Zeg het met beelden

  • Verander je omslagfoto op Facebook met deze banner.
  • Download onze Instagram-post.
  • Deel ons bedankingsfilmpje van onze Facebook-pagina op het Facebook-profiel van je mantelzorger met de hashtag #mantelzorgheld.
  • Of tag de persoon die je wil bedanken met hashtag #mantelzorgheld onder ons bedankingsbericht op Facebook.
  • Spreek je bedanking uit tijdens een videochat of tijdens beeldbellen. Wedden dat het je mantelzorger opfleurt?

Zeg het met een gebaar

  • Doe zoals Erik, zeg het met een gebaar. Erik (59): “Voor mij is Dag van de Mantelzorger net hetzelfde als vader- of moederdag. Ik organiseer voor mijn partner dan altijd iets speciaals. Een bloemetje, een doosje met mercikes, … Ik ben blij dat ik haar kan laten weten dat ik aan haar denk.”
  • Nog op zoek naar inspiratie? Stad Gent organiseerde een bedankingsactie om een mantelzorger te nomineren. Van 25 mei tot 10 juni kon je jouw mantelzorger nomineren (via Gentinfo 09 210 10 10 of online). Medewerkers van de Stad Gent nemen daarna contact op met de genomineerden en gaan (als de genomineerde dat wilt) langs met een lekker streekproduct, een mooie koffiekop en extra informatie omtrent mantelzorg. Meer info over de actie vind je in hun nieuwsbericht.
  • Organiseert jouw gemeente ook een leuke actie rond Dag van de Mantelzorg? Laat het ons weten via 02 515 04 43 of info@steunpuntmantelzorg.be en we zetten het erbij.

Te downloaden