Overzicht activiteiten ‘Dag van de Mantelzorg’

Op 23 juni is het de Dag van de Mantelzorg. Heel wat steden & gemeenten, lokale dienstencentra en andere organisaties organiseren dan verschillende activiteiten voor mantelzorgers. Hieronder een overzicht van de verschillende activiteiten die op 23 juni georganiseerd worden.

 

Steunpunt Mantelzorg: 
Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg organiseert Steunpunt Mantelzorg op woensdag 22 juni ‘Kom op adem’ een evenement voor mantelzorgers. Meer info over het evenement, de locatie, datum, het programma en inschrijvingen vind je via deze link!

Stad Gent:
Gent zet haar mantelzorgers in de bloemetjes! Ken je iemand die voor een naaste zorgt en wil je deze persoon eens in de bloemetjes zetten? Dit is je kans. Bezorg jouw mantelzorger naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorger (23 juni) een leuke attentie! Bezorg voor 12 juni naam en adres van jouw mantelzorger via dit formulier. Dan krijgt je mantelzorger tussen 20 juni en 30 juni een leuke attentie!

Stad Aalst:
Aalst organiseert een muzikaal ontbijt voor mantelzorgers én voor de persoon voor wie ze zorg dragen. Het ontbijt vindt plaats in het lokale dienstencentrum De Maretak. Mantelzorgers en hun zorgvragers zijn welkom van 9u30 tot 12u. Inschrijven is verplicht en kan via 053 72 29 20 of via demaretak@aalst.be. Meer info: Aalst ondersteunt mantelzorg met café ‘De Palto’ | Stad Aalst

Stad Brugge:
Na het succes van vorig jaar, organiseert stad Brugge ook dit jaar een mantelzorg-gedichtenwandeling. Tijdens het parcours, langs de mooie binnenstad van Brugge, zal je verschillende gedichten passeren geschreven door mantelzorgers. Je kunt het parcours volgen van 20 juni tot 3 juli en tijdens het Stadsfestival Knooppunten, van 17 tot 24 september.
Meer info: Brugge viert Dag van de Mantelzorg met mooie woorden voor mantelzorgers – Stad Brugge

Stad Roeselare
We nodigen alle mantelzorgers, samen met de persoon waarvoor ze zorgen, uit op een receptie. Deze gaat doorlopend door van 16.30 tot 18.30u in zaal Het Rokken (Aardappelhoekstraat 129, Roeselare). We zorgen voor een fotograaf die een portret neemt van jullie als duo. Wil je er graag bij zijn? Schrijf je in of bel naar 051 26 24 36.

Brasschaat:
In Brasschaat organiseren ze op vrijdag 24/6/2022 voor de dag van de mantelzorg een infosessie voor de mantelzorgers gevolgd door een verwenmoment. De infosessie wordt gegeven door Steunpunt Mantelzorg en heeft als thema Zelfzorg. Deze activiteit gaat door in de namiddag (deuren open vanaf 13.30 uur) in Ons Middelheem. Mantelzorgers kunnen zich laten registreren bij ons via de dienstencentra of via mantelzorg@brasschaat.be

Kalmthout:
In LDC De Groten Uitleg in Kalmthout (Kerkeneind 20) organiseren ze op maandag 20/6 een mantelzorgcafé van 14u tot 16u. inschrijven is noodzakelijk via 03 641 63 54 of dienstencentrum@kalmthout.be.
Ook LDC Kruisbos (Kapellensteenweg 81 in Kalmthout) biedt mantelzorgers en hun partners een cursus bloemschikken, bij een bij een kopje koffie. Wie dat wenst, kan zich laten verwennen door onze pedicure met een manicurebeurt of een voetmassage. Inschrijven is noodzakelijk via tel. 03 620 11 60 of ldc.kruisbos@gza.be

Kapellen:
De gemeente Kapellen nodigt mantelzorgers uit voor een stukje koffie, gebak en een kleine attentie. Mantelzorgers zijn welkom in het Lokaal Dienstencentrum ‘t Bruggeske. Meer info:  https://www.kapellen.be/e-dagvandemantelzorg2022

Wuustwezel:
In café Coda zijn mantelzorgers welkom voor een hapje en drankje. Dit op 23/06 tussen 14u en 16u30.

Bredene:
Lokale dienstencentrum Bredene organiseert op 23 juni een mantelzorgcafé. Het mantelzorgcafé vindt plaats in het Woonzorgcentrum Jacky Maes – Lokaal Dienstencentrum Bredene van 14u tot 17u. Iedere mantelzorger kan vrijblijvend
langskomen voor koffie met een stukje taart. Hier kun je elkaar ook om tips & tricks vragen, je verhaal doen
of gewoon even ontspannen

Beringen:
20/06:
buurtrestaurant (3 gangen menu) – Tai Chi voor mantelzorgers. Plaats: Thuisverzorging de Eerste Lijn (Koolmijnlaan 86, 3580 Beringen). Inschrijven: dienstencentrum@beringen.be of 011 44 95 00.
23/06: verwennamiddag voor de zorgvrager + lezing ‘zelfzorg voor mantelzorgers’ met sketches door Theaterhuis Mals Vlees. Plaats: polyvalente ruimte Ocura (Havenlaan 7, 3582 Beringen). Inschrijven via: mantelzorg@beringen.be of 011 44 95 00. Deelname is gratis!
Meer info over de verschillende activiteiten: 
Dag van de mantelzorg 23 juni – Stad Beringen

ELZ Aalst:
Op maandagavond 20 juni 2022 organiseert Eerstelijnszone regio Aalst de vertelmonoloog ‘MIST: mijn moeder en ik’, gebracht door actrice en cabaretière Leen Persijn. Dit gebeurt n.a.v. de Dag van de Mantelzorg. De activiteit zal plaatsvinden in bibliotheek Utopia in Aalst en is gratis voor mantelzorgers. Schrijf je in door een mail te sturen naar info@elzregioaalst.be of bel naar 0470 858543.  

Mantelzorghub ‘De vier wegen’ (stad Turnhout, gemeente Oud-Turnhout, Vosselaar, Beerse en zorgroep Orion):
MantelzorgHub ‘De Vier Wegen’ nodigt iedere mantelzorger uit voor de filmvoorstelling van Supernova. Alle mantelzorgers zijn welkom op 23 juni om 14 uur in bioscopencomplex UGC Turnhout. Het centrale thema in Supernova is mantelzorg. Acteurs Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samenkomen. Na de film is er tijd om bij te babbelen met een drankje en hapje in UGC te Turnhout. Inschrijven kan per mail naar een van onze contactpunten: martine.menten@beerse.be;kristin.megens@vosselaar.bedorien.bevers@zorggroep-orion.be of eigenaard@oud-turnhout.be

Herzele:
Op 23 juni 2022 organiseren wij voor de dag van de mantelzorger een dessertbuffet.
Alle geregistreerde mantelzorgers werden persoonlijk uitgenodigd om te komen genieten van een rijkelijk dessertbuffet.
Op vraag van enkele mantelzorgers hebben we ook hen de keuze gegeven om de persoon waarvoor ze zorgen, te laten meegenieten.
We willen als Lokaal Bestuur op deze manier de mantelzorgers erkennen en een blijk van waardering geven. 

Organiseert jouw organisatie/stad/gemeente ook iets? Laat het ons weten via info@steunpuntmantelzorg.be, dan vullen we het aan op deze pagina.